Obama: Amerika je rusku ekonomiju pocepala na dronjke

Američki predsednik Barak Obama u današnjem govoru o stanju nacije se pohvalio da je zahvaljujući američkim naporima ruska ekonomija u dronjcima.

Više puta se vraćajući na Rusiju, Obama je nazvao rusko pripajanje Krima „agresijom“ i primetio da su samo pre godinu dana neki smatrali da su aktivnosti predsednika Rusije Vladimira Putina „blistava demonstracija strategije i moći“.

„Svejedno Amerika danas nastavlja da bude jaka i jedinstvena, kao i naši saveznici, dok je Rusija izolovana, a njena ekonomija pocepana na dronjke“, istakao je Obama.

Američkom predsedniku je koji sat kasnije odgovorio ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov. On je rekao da Rusija može da čuje mnogo izjava njenih zapadnih partnera u kojima se zahteva njena dalja izolacija, ali takvi pokušaji neće dati rezultate.

„Rusija nikada neće poći putem izolacije, podozrivosti i potrage za neprijateljima“, rekao je Lavrov i dodao: „U centru američke filozofije je samo jedno: mi smo broj jedan, i svi ostali moraju to da priznaju. Izmeniti tu filozofiju neće biti jednostavno, ali biće i to“.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com