Po selu se priča: Tviteraši, pisaćete za Gugl

Nakon što je Gugl objavio da će pisanija sa društvene mreže Tviter uključiti u rezultate svoje pretrage ponovo se aktivirala tema spajanja ove dve kompanije. Gugl kupuje Tviter, već mesecima se tako priča…

Tviter - Gugl

Najnovija odluka najvećeg Internet pretraživača svakako ide u prilog podgrevanju ove teme. Još jednom, po ko zna koji put. Međutim, autor na sajtu BusinessInsider, Džim Edvards, tvrdi da mu je direktor digitalne konferencije Engage, koga nije hteo da imenuje a koji sarađuje sa obe kompanije, rekao da bi Gugl u doglednoj budućnosti mogao da kupi Tviter.

„Istorija na Tviteru, lajna – to je nezamenjiva vrednost koju Gugl nema i ne može da koristi bez dozvole Tvitera“, prepričava reči neimenovanog direktora Džim Edvards. 

Edvards smatra da je ova informacija istinita, ne samo zbog informacija koje taj direktor može da dobije u obe kompanije, već i zato što će Tviter u narednom periodu, kako bi korisnici ove društvene mreže rekli, goreti. Kada se kaže naredni period misli se na izbore za predsednika SAD sledeće godine i britanski referundum o ostanku ili izlasku iz Evropske unije sledeće ili one tamo godine. Zbog brzine kojom se informacije objavljuju na Tviteru, ova društvena mreža imaće ogroman doseg, da ne kažemo reach, tokom ta dva događaja. Za oglašivače – savršeno, za Tviter – savršenije, a za Gugl – može biti, ako odreše kesu.

Tviter je i dalje mali, naravno u poređenju sa Guglom i Fejsbukom. Mesečno ga koristi nešto više od 300 miliona ljudi. Ali, primećuje Edvards, a i mi u Srbiji smo primetili, sve češće se gura u prvi plan.

„Skoro svaka TV emisija želi da tvitujete, zar ne“, ističe Edvards.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com