SAD podnele najviše zahteva za informacije o korisnicima Tvitera

Društvena mreža Tviter objavila je da su Sjedinjene Američke Države, u periodu od 1. jula do 31. decembra 2014. godine, podnele 1.622 zahteva za dobijanje podataka o 3.299 korisnika, što je 56% svih zahteva u svetu.

Tviter je vlastima SAD izašao u susret u 80% slučajeva.

Na drugom mestu se nalazi Turska sa 356 zahteva za dobijanje podataka o 496 tviteraša. Tviter nije ispunio nijedan zahtev Turske.

tviter

Japan se nalazi na trećem mestu sa 288 zahteva kojima je obuhvaćeno 343 naloga (Tviter je dostavio podatke u 36% slučajeva).

Na četvrtom mestu je Velika Britanija sa 116 zahteva (371 korisnik), a na petom mestu je Rusija sa 108 zahteva od kojih nijedan nije ispunjen.

Srbija se ne nalazi na spisku država koje su tražile od Tvitera informacije o korisnicima.

Tviter je saopštio da je, u periodu od 1. jula do 31. decembra, dobio 40% više zahteva za dobijanje podataka korisnika u odnosu na prvih šest meseci prošle godine.

Takođe, u poslednjih šest meseci prošle godine ova društvena mreža je dobila i 142 zahteva za dobijanje podataka za potrebe civilnih tužbi, u 25% slučajeva zahtevi su odobreni.

Tviter je istakao da je obavestio korisnike o zahtevima za dobijanje podataka o njima, sem u slučajevima kada mu je bilo zabranjeno.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com