Saudijski kralj Salman tokom boravka u SAD zakupio hotel sa 222 sobe

Flota luksuznih automobila, hotel prekriven zlatom i crveni tepih na parkingu… Sve ovo se moglo videti u Džoržtaunu, u blizini američkog glavnog grada, u hotelu gde je odlučio da odsedne saudijski kralj Salman bin Abdulaziz.

salman

Saudijski kralj doputovao je u Sjedinjene Države kako bi se susreo sa američkim predsednikom Barakom Obamom. Da bi imao potpuni komoditet u hotelu u kome odseda, odlučio je da rezerviše sve sobe u hotelu – njih ukupno 222.

Gosti hotela koji su ranije rezervisali sobe dobili su adekvatnu kompenzaciju, a većina njih je premeštena u obližnji luksuzni hotel.

Noć u hotelu u kome je saudijski kralj odseo košta oko 2.000 dolara, a hotel je za kralja obezbedio i dodatne pogodnosti kako bi mu ugođaj bio upotpunjen.

Jedan od očevidaca rekao je kako je u hotel, u sklopu priprema za kraljev dolazak, unošen pozlaćeni nameštaj, a crveni tepih je prosrt ne samo po celom hotelu, već i u garaži hotela.

„Sve je u zlatu. Pozlaćeni stolovi, ogledala, lampe…“, rekao je jedan od očevidaca, prenosi Dejli mejl.

Ovo je prva poseta kralja Salmana Sjedinjenim Državama otkako je u januaru preuzeo tron nakon smrti polubrata Abdulaha.

Veruje se da je ključna tema razgovora Salmana i Obame bio Iran, odnosno postizanje sporazuma oko iranskog nuklearnog programa, čime Saudijska Arabije nije nimalo zadovoljna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com