Smešna strana sveta: Zašto američki predsednici ne razlikuju Irak od Irana, Hrvate od kroasana

Zato što im se može. Politico je upravo otkrio rupu na saksiji: američki predsednik Donald Tramp ima probleme s geografijom, i ne samo da se ni ne trudi da zapamti imena zemalja kojima će jednom možda uvesti sankcije, a izgledi da svako jednom dodje na red veliki su, nego od tog svog neznanja pravi dvosmislene viceve na račun država, koje slobodno mogu da se uvrede i uvedu mu sankcije!?

Tramp je tako, pri susretu s liderima afričkih zemalja, Namibiju više puta nazvao Nambijom, a ime države Butan neodoljivo ga podseća na button (dugme). Da li mu je u mislima bilo ono dugme koje samo treba da pritisne, pa da sve ode dodjavola poput neispravne boce za butan, ostalo je nerazjašnjeno.

Ali gotovo opsta mrzovolja američkih medija prema aktuelnom američkom predsedniku, njegov prezir prema ostatku sveta ne može učiniti ekscesnim. Pošto to nije. Nego je svojstven bio i nekim Trampovim prethodnicima, recimo, Džordžu Bušu Mladjem. Njemu ne samo da je bilo svejedno Irak ili Iran, nego se u trenutku velike hrvatske radosti zbog ulaska u NATO, na Zagrebačkom aerodromu obratio Hrvatima sa: Hello, kroasan (na francuskom: kifla). A to mu nije bio jedini zagrebački ispad, ali Hrvati su ovo omalovažavajućr neznanje progutali, kao što bi to učinila većina naroda. Jer, Amerika je to. TO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com