Zašto godinama nije otkrivena prevara Folksvagena?!

Američki kongresmeni nisu zadovoljni radom Agencije za zaštitu okoline (EPA), koja „godinama nije otkrila da Folksvagen uz pomoć softvera vara na testovima izduvnih gasova“.

Majkl Burdžes

Jedan od kongresmena iz redova Republikanske partije, Majkl Burdžes, je Kristofera Grundlera iz EPA-e stavio na stub srama poređenjem budžeta studije sa Univerzitet Zapadne Virdžinije, koja je otkrila da Folksvagen koristi sporni softver, sa budžetom same Agencije. Razlika je i više nego očigledna – kancelarija EPA-e za saobraćaj i kvalitet vazduha Amerikance košta oko 100 miliona dolara godišnje, dok je spomenuta studija koštala tek 70.000 dolara.

„Neću da krivim naš budžet zbog činjenice da smo propustili (da otkrijemo prim.aut) ovu prevaru… Mislim da dobro određujemo naše prioritete“, rekao je Grundler u iskazu pred Odborom za energetiku i trgovinu.

Odgovor je odmah usledio od Majkla Burdžsa: „Uz svo dužno poštovanje, samo pogledajte situaciju, mislim da bi Amerikanci trebalo da traže da otpustimo vas i da unajmimo Univerzitet Zapadne Virdžinije…“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com