A šta je utvrdila prosvetna inspekcija?

Republička prosvetna inspekcija završila je vanredni inspekcijski nadzor u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, saopštilo je Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije.

Vanredni inspekcijski nadzor pokrenut je 22.maja.

Predmet nadzora bio je rad direktora i obavljanja delatnosti u ustanovi.

Na osnovu realizovanog nadzora, predlog inspekcije je da se razreši direktorka Snežana Knežević i organ upravljanja odnosno da se imenuje privremeni organ upravljanja i postavi vršilac dužnosti direktora,navodi se u saopštenju.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovodjenje disciplinskog postupka prema, pedagogu, psihologu i sekretaru škole, koji će biti suspendovani do okončanja pomenutog postupka, dodaje se u saopštenju.

Ali se ne navodi zašto je tačno predloženo razrešenje direktorke, ni kojim tačno povodom se pokreće disciplinski postupak prema pedagogu, psihologu i sekretaru škole.

U Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ 3.maja se dogodio zločin : devet učenika i domar škole izgubili su život, a pet učenika i jedna nastavnica su zadobili teške povrede u pucnjavi za koju je osumnjičen 13-godišnji učenik te škole K. K. Budući maloletan, K. K je krivično neodgovoran, a u pritvoru je njegov otac V. K, čijim pištoljem je zločin počinjen. Policija je ispitala i njegovu majku M. K.

Ministar prosvete u Vladi Srbije Branko Ružić podneo je ostavku.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com