Advokat : Ko će najzad ispitati šta se dešava u školi Vladislav Ribnikar

Umesto da utvrdi specifične odnose izmedju dece – nastavnika – roditelja u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar “ koji su doveli do strašne tragedije 3.maja prošle godine, država Srbija se povela za ulicom i te odnose krenula da cementira jednom suludom odredbom Pravilnika o ocenjivanju učenika u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, koji je juče stupio na snagu.

Tom se odredbom predvidja da „u slučaju da roditelji više od polovine učenika iz istog odeljenja smatraju da određeni nastavnik nastavu i druge oblike obrazovno – vaspitnog rada, vrednovanje, praćenje, proveravanje i ocenjivanje učenika ne sprovodi u skladu sa zakonom i ovim pravilnikom, škola sprovodi proceduru propisanu stavom 10.ovog člana „.

Dakle, roditelji, koji, recimo, ne znaju francuski, glasaće da li profesor francuskog taj predmet dobro predaje…

Pravilnik nije čestito ni stupio na snagu, a zaprepašćenje ovom odredbom bilo je s pravom toliko da je predsednik svega u Srbiji, pa i Srbije, Aleksandar Vučić primenio dosad više puta oprobani izlaz iz ordinarnih gluposti : zamolio je “ i Vladu i prosvetne institucije“ da o ovom stavu Pravilnika još jednom razmisle.

Možda će im u razmišljanju pomoći današnje svedočenje sestara i braće učenika škole „Vladislav Ribnikar“, koji su ubijeni 3.maja, a u postupku protiv roditelja počinioca tog zločina.

Budući da se radi o maloletnim osobama,sadržaj njihovog svedočenja nije dostupan javnosti, ali advokat Ognjen Božović, koji zastupa porodice žrtava, bio je dovoljno rečit.

Svedočenje braće i sestara o onome što se u školi dešavalo, prema njihovom sopstvenom iskustvu i pričanju njihove ubijene braće i sestara, bilo je takvo da je zavapio da neko mora ispitati „ono što se dešava u ovoj školi, posebno rad psihologa i pedagoga, jer ono što su ispričala ova deca vrlo je vrlo zabrinjavajuće“.

Dakle, ovde bi trebalo krenuti od početka – temeljno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com