Atmosfera: Povodom nasilja nad Srbima, osuda svih nenarodnih režima?!

Direktor Hrvatske policije Nikola Milina posetio je Knin i za HRT izjavio da je povodom dva incidenta u mestu Djevrske privedeno pet osoba.

On je rekao da se četiri osobe terete za remećenje javnog reda i mira u vezi s nacionalnom netrpeljivošću, a jedna osoba je zbog naknadno prijavljenog dogadjaja iz jula, privedena zbog pretnje povezano sa zločinom iz mržnje.

Milina je podvukao da je poslednjih meseci u Kninu bilo više javnih okupljanja, a nije bilo nijednog incidenta, ali je obećao da će policija pojačati mere za jačanje sigurnosti.

On je kasnije izjavio da je u vezi sa dva dogadjaja u selu Djevrske privedeno šest osoba, pet s prekršajnim, a jedna s krivičnom prijavom i za HRT izjavio da se radi o dogadjajima koji ugrožavaju „osjećaj sigurnosti gradjana i narušavaju ugled Republike Hrvatske“.

Pošto su se o napadu na goste kafića u dva sela s većinskim srpskim stanovništvom izjasnili osudom svakog nasilja (Kolinda Grabar-Kitarović) ili osudom nasilja nad, pre svega, hrvatskim državljanima (predsednički kandidat Miroslav Škoro), HRT je emitovao opširan prilog o „zločinačkom komunističkom režimu“, a svim nenarodnim režimima će večeras biti posvećena i specijalna emisija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com