Budućnost dolazi: Popišite se sami

Republički zavod za statistiku je saopštio da će od 1. do 30. aprila obaviti probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova kao pripremu za Popis stanovništva, domaćinstava i stanova koji će biti obavljen 2021. godine.

Probni popis će biti zanimljiv po tome što će prvi put biti testirano samopopisivanje putem Interneta i popunjavanjem elektronskih upitnika pomoću laptopa.

Probnim popisom biće obuhvaćeno 20.000 domaćinstava i 50.000 lica u izabranim delovima pojedinih naseljenih mesta u 51 gradu/opštini.

Mogućnost da se samostalno popišu imaće oko 13.000 gradjana, koji žive u izabranim delovima naseljenih mesta na teritoriji grada Beograda, Niša i Novog Sada u periodu od 1. aprila u 8.00 sati do 7. aprila u ponoć.

Gradjani, koji će biti obuhvaćeni samopopisivanjem, dobiće pismo Republičkog zavoda za statistiku sa informacijom o tome i lozinkom za web aplikaciju.

Popisivači s prenosivim računarima obilaziće od 1. do 30.aprila teritoriju svih naseljenih mesta u opštinama za koje su zaduženi i unositi odgovore gradjana sem u gradu Beogradu, Nišu i Novom Sadu gde će to činiti od 8.aprila, pošto se završi samopopisivanje, pa do 30.aprila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com