Čemu služe društvene mreže :Jedan nasilnik uhapšen, evo ga već drugi

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak nasilja na Adi Ciganliji i policija objavila da je brzom akcijom nasilnika identifikovala i uhapsila, pojavio se novi snimak…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je uhapšen N. V (1987) osumnjičen da je na Adi Ciganliji fizički napao ženu, pošto je video snimak tog dogadjaja zgranuo korisnike društvenih mreža.

„Za siledžije nema mesta u našem društvu. Svako ko bude digao ruku na ženu ili dete biće pronađen i kažnjen, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je apelovao na gradjane da, pre deljenja snimaka nasilja na društvenim mrežama, svaki vid nasilja ili sumnje u krivično delo prijave nadležnoj policijskoj stanici kako bi policija pravovremeno reagovala i zaštitila žrtvu.

Večita je dilema : da li bi policija ovako brzo i efikasno reagovala da snimak nije objavljen na društvenim mrežama?

A nije manje važno ni pitanje : da li je snimak na društvenim mrežama objavljen iz sadističke zabave ili baš da izazove ovakvu brzu i efikasnu reakciju policije?

Mada, policija nije poslednja karika u lancu pozivanja nasilnika na odgovornost : videćemo kako će se slučaj završiti i za počinioca i za žrtvu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com