Čiji su plaćenici sa Balkana u Ukrajini?

AP tvrdi da u Ukrajini ratuju desetine srpskih plaćenika na strani proruskih separatista u istočnoj Ukrajini, iako se Srbija deklariše kao neutralna u tamošnjem sukobu.

AP tvrdi da u Srbiji, koja se deklariše kao neutralna, državni mediju drže stranu proruskim separatista prenoseći moskovsku propagandu, a da ne postavljaju nikakva pitanja.

Agencija to navodi povodom optužbi ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova da se debelo proveravaju informacije o plaćenicima iz Albanije, BiH i Kosova, koji se bore u istočnoj Ukrajini na strani vladinih snaga i informacija beogradskih medija da tim povodom u Beograd stiže sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.

AP ne navodi da etnički Srbi žive i u drugim državama sem u Srbiji, niti precizira da li se u slučaju tih  „desetina plaćenika“ radi o Srbima iz Srbije, ali insinuira da se radi upravo o njima.

Agencija takodje ne navodi koje bitne informacije, koje su ruska propaganda a ne istina, forsiraju beogradski državni mediji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com