Čijim oružjem ubijaju Palestince : Netanijahu sad kaže da je tragična greška

Napad izraelske avijacija na šatorski izbeglički kamp kraj grada Rafah na jugu Gaze u nedelju noću ocenjuje se kao najsmrtonosniji do sada : u vatri koja je izbila život je izgubilo najmanje 45 ljudi, prema navodima Palestinskog ministarstva zdravlja i Crvenog krsta.Dosad je ubijenih Palestinaca više od 36 000.

Palestinske spasilačke ekipe svedoče da se neke od žrtava ne mogu prepoznati,a nastradala deca su izvučena u komadima.

Izraelska vojska je najpre ustvrdila da je gadjala precizno i ubila dva pripadnika Hamasa, ali se,kako izveštava AP, izraelski premijer Benjamin Netanijahu kasnije predomislio i objavio da se radi o „tragičnoj greški“.

„Uprkos našim krajnjim naporima da ne povredimo nevine civile,prošle noći je došlo do tragične greške.Istražujemo incident i izvući ćemo zaključke jer je to naša politika“, rekao je Netanijahu pred izraelskim parlamentom.

Medjunarodni sud pravde u Hagu u subotu je izdao naređenje Izraelu da odmah prekine ofanzivu na Rafu,ali ne i naredbu o prekidu vatre u celom pojasu Gaze.

Niko nije ni poverovao da će se Izrael ovoj naredbi povinovati.I nije.

Evropski komesar za spoljnu politiku Djuzep Borelj je čak bio i ciničan: on je ,izmedju ostalog, govorio o napadima izraelskih naseljenika na Palestince na Zapadnoj obali i zapitao se ko ih naoružava?

Ko naoružava Netanijahua da ubija Palestince,nije se zapitao.Zna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com