DNK: Senatorka dokazala indijansko poreklo, Tramp ne da milion dolara

Demokratska senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren prihvatila je izazov američkog predsednika Donalda Trampa i podvrgla se DNK analizi: dokazala je svoje (daleko) indijansko poreklo.

Profesor Stanford univerziteta genetičar  Karlos Bustamante potvrdio je da postoje „čvrsti dokazi“ da Vorenova u šestoj do desetoj generaciji ima rodjake rodjene na tlu Amerike.

Posto je emitovala ovaj dokaz, Vorenova je pozvala Trampa da, kao što je obećao, na račun humanitarne organizacije, koju ona izabere, uplati milion dolara. Izabrala je: Nacionalni istraživački centar za domorodačke žene.

Američki predsednik je, medjutim, pred novinarima u Beloj kući demantovao da je ikad dao takvu ponudu.

„Koga briga?“, rekao je on na objavu rezultata DNK testa Vorenove. “Nisam to rekao“, dodao je Tramp i dodao: “Bolje da to pročitate još jednom“.

Mediji su objavili video zapis, kao i zabelešku predsednika na njegovom omiljenom Twitter nalogu, koji dokazuju da on (opet) ne govori istinu.

Vorenovoj, koja je njegov oštar kritičar, a možda i izazivač na predsedničkim izborima 2020. godine, Tramp se podsmevao nazivajući je „Pokahontas“, što mediji ocenjuju kao rasistički poklič.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com