Ekspertize potvrdile : Jevgenij Prigožin poginuo

Molekularno – genetske ekspertize su potvrdile da su dva ključna čoveka privatne vojske Wagner, Jevgenij Prigožin i Dmitrij Utkin, poginuli u biznis dzetu Embraer Legacy 600, koji se 23.avgusta srušio u Tverskoj oblasti u Rusiji.

„U okviru istrage pada aviona u Tverskoj oblasti okončano je sprovodjenje molekularno – genetskih analiza. Prema njihovim rezultatima, utvrdjene su ličnosti svih deset poginulih, oni su identični spisku iz liste letenja“, saopštila je pres služba Istražnog komiteta Rusije, a prenose ruski mediji.

Odmah po nesreći, Rosavijacija je objavila da se na spisku putnika nalaze i osnivač privatne vojske Wagner Jevgenij Prigožin i njen komandant Dmitrij Utkin, po čijem nadimku je ta vojska dobila ime.

Jevgenij Prigožin je tačno dva meseca ranije, organizovao marš „po pravdu“ vagnerovaca iz Ukrajine na Moskvu, koji je okončan već sutradan, dogovorom, u kome je posrednik bio beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, da Prigožin i deo vagnerovaca, koji to žele, predju u Belorusiju.

Poslednje oglašavanje Prigožina bio je video snimak navodno načinjen negde u afričkoj pustinji, a u kome je on obećavao da će Rusiju učiniti većom nego ikad, a afričke narode usrećiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com