I žena je čovek: Ako bez majice mogu muškarci, mogu i žene

U šest američkih država žene će ubuduće slobodno moći da šetaju ulicom golih grudi, presudio je američki Deseti apelacioni sud čija se nadležnost proteže na Kolorado, Jutu, Vajoming, Nju Meksiko, Kanzas i Oklahomu.

Svako ko bi pokušao to da im zabrani, bio bi optužen za protivustavno ponašanje zasnovano na „negativnom stereotipu da su ženske bradavice seksualni objekt, a muške nisu“.

Ovim stavom, Deseti apelacioni sud je okončao dugogodišnju pravnu borbu izmedju grada Fort Kolinsa u Koloradu i pokreta za rodnu ravnopravnost „Oslobodi bradavice“.

Kako prenosi Yahoo News, Fort Kolins je imao pravo da se na ovu odluku žali, ali nije. Već je na borbu s pravom na toples potrošio 300.000 dolara para poreskih obveznika i obveznica. I računa da je dosta.

Viši sud u američkoj državi Nju Hempšir, medjutim, potvrdio je odluku nižeg suda koji je kaznio dve žene koje su se golih grudi pojavile na plaži.

Prošle nedelje je medijsku sablazan izazvala Ivanka Tramp, kćer američkog predsednika Donalda Trampa, koja se na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pojavila u svilenoj košulji bez brushaltera.

Malo pre toga, italijanske aktivistkinje su jednu subotu proglasile za Dan bez brushaltera u znak podrške Karoli Rakete, nemačkoj kapetanici, koja je s brodom punim migranata, uprkos zabrani, uplovila u italijansku luku Lampeduza. A onda se zbog tog prestupa pred italijanskim sudom pojavila u majici bez brushaltera što je konzervativni list Libero ocenio kao nevidjeno besramlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com