I žena je čovek :Glumica Džulija Ormond tužila i kompaniju Dizni

Britanska glumica Džulija Ormond(58) podnela je tužbu protiv producenta Harvija Vajnstina(71) jer je pri jednom poslovnom susretu 1995.godine uznemiravao i primoravao na oralni seks.

Ali ona je tužbu podnela i protiv kompanija Wolt Dizni i Miramax, kao i Studija za talente jer su za ponovljene seksualne napade Vajnstina na žene znali, a nisu ništa preduzeli da ih upozore i zaštite.

U tužbi, čiji sadržaj je prvi preneo časopis Variety, Ormond, koja je u trenutku napada bila glumica u usponu, tvrdi da se suprotstavila Vajnstinu i o dogadjaju odmah obavestila svoje agente iz Studija za talente CAA.
„Umesto da stanu na stranu Ormond i brane njen interes, oni su joj sugerisali da joj se neće verovati ukoliko prijavi Vajnstina vlastima i da će njena karijera trpeti ozbiljne štete.Još gore, nedugo posle Vajnstinovog napada na Ormond i njene prijave napada njima, CAA je izgubila interes da je predstavlja i njena je karijera trpela dramatično „, piše u tužbi u kojoj se navode i imena dvojice tadašnjih agenata glumice.

“ CAA, Miramax i Disney nastavili su da prilično zaradjuju od svoje bliske veze sa Harvijem Vajnstinom i mnogo godina pošto je on napao Ormond, a Holivud je odbacio“, dodaje se u tužbi.

Glumica je za Variety izjavila da je „izašla u javnost sa svojom pričom jer osećam da su nam još potrebne sistemske promene i osećam da treba da odgovaraju oni koji su omogućili da stignemo dovde“.

Harvi Vajnstin služi u Njujorku kaznu zatvora od 23 godine na koju je osudjen za silovanje, a čeka ga i kazna od 16 godina zatvora na koju je osudjen u Los Andjelesu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com