I žena je čovek : Ko će upropastiti život Peng Shuai?

­Francuski sportski list Ekip danas je objavio intervju s kineskom teniserkom Peng Shuai  (36), a Medjunarodni olimpijski komitet je saopštio da je predsednik MOK Tomas Bah  u subotu večerao sa njom.

Zapadni mediji nisu zadovoljni : zadovoljavajuće ocene o tome da li je Peng Shuai srećna i slobodna i šta je istina o njenom odnosu sa bivšim potpredsednikom kineske vlade Zhang Gaoli ne nalaze!  I uporno tvrde da ceo dogadjaj baca tešku senku na Kinu kao organizatora Zimskih olimpijskih igara i predsednika MOKa Tomasa Baha jer o dogadjaju nije tražio istragu.

A sve je počelo dugačkim postom koji je 36 – godišnja dubl-teniserka Peng Shuai objavila na svom nalogu na društvenoj mreži Weibo u novembru, koji je zatim obrisan, a ona nestala iz javnosti. Na turnirima se, inače, nije pojavljivala od februara 2020.godine.

Zapadni mediji listom tvrde da je u tom postu Peng Shuai potpredsednika kineske vlade optužila za prinudni seks i da je zatim uklonjena iz javnog života. To što ona sama to negira pripisuje se pritisku kineskih vlasti.

Prema verziji, koja je i na kineskom i na engleskom jeziku i dalje dostupna na Internetu, Peng se postom direktno obraća bivšem potpredsedniku kineske vlade i sada članu Stalnog komiteta Politbiroa Kineske komunističke partije.

Podseća ga da su pre deset godina, dakle kad je njoj bilo 26, bili u vezi i da je on pre sedam godina dobio funkciju u Pekingu i otad joj se nije javljao sve do pre tri godine kad je otišao u penziju.Tada su je on i njegova žena, posle teniskog meča, pozvali na ručak u svoju kuću.

„Sve sam bila zakopala u svom srcu. Pošto nisi preuzeo odgovornost za našu vezu, zašto si se vratio i odveo me u svoju kuću i privoleo me na seks sa tobom… To popodne, pošto sam te odbila, nisam mogla da prestanem da plačem. Večerala sam s tobom i tvojom ženom… Posle večere i dalje to nisam želela, pa si ti rekao da me mrziš. Takodje si rekao da me nikad nisi zaboravio tokom poslednjih sedam godina itd. Bila sam uplašena, u panici, pod teretom svih osećanja koje sam gajila prema tebi tokom tih sedam godina. I tako sam pristala. Da, imali smo seks… Od tog dana, moja ljubav prema tebi je ponovo oživela… Kasnije, u danima koje sam provela s tobom, otkrila sam da si ti veoma dobra osoba, ophodio si se prema meni sasvim dobro… Rekao si da ne možeš da se razvedeš zbog svoje sadašnje pozicije. Ali da smo se sreli dok si još bio u Šandongu mogao si da se razvedeš a sad nema šanse… Lepo je bilo u početku ali su se stvari vremenom promenile, nepravda i uvrede su rasli. Svaki put kad bi ti izašao, tvoja žena bi mi iza tvojih ledja govorila ružne i uvredljive stvari, njene reči su bile pune podsmeha i sarkazma.Kad si ti bio tu, nije govorila ništa slično, pravila se da je jedna od nas… Rekao si da ćemo 2 – ga popodne otići u tvoju kuću i popričati natenane. Pozvao si me danas u podne, da si bio veoma zauzet i da ćeš me kontaktirati kasnije, a onda si se izvinio da ćeš me pozvati sledećeg dana… Baš kako se dogodilo pre sedam godina, nestao si“.

Francuski list je objavio da je Peng Shuai, za intervju organizovan preko Kineskog olimpijskig komiteta, pitanja tražila unapred, da je intervjuu obavljenom u jednom pekinškom hotelu prisustvovao i jedan član tog Komiteta kao prevodilac sa kineskog i da je uslov teniserke bio da se pitanja i odgovori objave doslovce.

Ona  u tom intervjuu i dalje tvrdi da je sve što se dogodilo oko njenog posta na kineskoj društvenoj mrezi Weibo „veliki nesporazum“.

„Seksualni napad? Ja nikad nisam rekla da je bilo ko na mene izvršio seksualni napad’.

“ Moja je želja da se suština tog posta više ne iskrivljuje“, dodala je teniserka.

Ona je rekla da je post na društvenoj mreži Weibo, kojim se optužuje bivši potpredsednik kineske vlade da je odveo svojoj kući i privoleo  na seks, izbrisala posle 30 minuta sama.

Zašto, pitao je Ekip. „Zato što sam tako htela“, rekla je Peng Shuai.

Na pitanje kakav joj je život od novembra (kad je objavila post), ona je rekla :“Kakav i treba da bude : ništa specijalno“ i dodala da bi „volela da zna : Zašto tolika briga.Ja nikad nisam nestala“.

„Moji ljubavni problemi, moj privatni život ne treba da se mešaju sa sportom i politikom“ jer to su „tri odvojene stvari“, rekla je ona

Peng  je rekla da zbog svojih godina, povrede kolena i epidemiološke situacije ne veruje da će se više vratiti profesionalnom tenisu.

Sem što je zbog ovog slučaja otkazala sve svoje turnire u Kini, Zenska teniska asocijacija je ponudila i psihološku pomoć.

Peng Shuai se tome začudila :“Zašto bi meni bila potrebna psihološka pomoć ili nešto slično“.

A Medjunarodni olimpijski komitet je saopštio da će Peng Shuai prisustvovati nekim takmičenjima na Zimskim olimpijskim igrama. U razgovoru sa Tomasom Bahom i članicom MOK Kristi Koventri, ona je izrazila želju da, čim to epidemiološki razlozi dozvole, dodje u Evropu. Pozvana je da poseti MOK u Lozani, navedeno je u tom saopštenju.

MOK je takodje saopštio da su se  tokom večere s njegovim predstavnicima „sve troje saglasili da će svaka dalja komunikacija o predmetu njihovog susreta biti po njenom nahodjenju“.

„Mi kao sportska organizacija, činimo sve da utvrdimo da je ona srećna i zadovoljna. Nije naš zadatak, a nije ni vaš zadatak da cenite njenu poziciju“, rekao je na upit zapadnih medija portparol MOK Mark Adams, prema citatu nemačke ARD.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com