Lukašenko Rusima: Nemojte se svi preseliti u Moskvu i Sankt Peterburg

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je u petak da Rusija ne treba da dozvoli da se svi njeni gradjani presele u Moskvu i Sankt Peterburg.

On je, tokom pišete Novosibirskoj oblasti pozvao Rusiju da od Belorusije nauči kako to da spreči, prenosi „Belorusija danas“.

„Rusija je tamo gde se proizvodi hleb, opustela“, rekao je on i dodao da se Rusi masovno preseljavaju u Moskvu i Sankt Peterburg zato što drugde nemaju uslova za život.

On je Rusiju pozvao da problem reši kreiranjem agrogradova po beloruskom modelu.

„Bez sela, neće biti naših država, ni Belorusije, a još manje Rusije”, rekao je Lukašenko i još jednom pozvao Rusiju da preuzme beloruska iskustva u obnovi poljoprivrede.

On je rekao da je Belorusija krenula sa 50-60 domaćinstava, a sada ima 2.500 agrogradova.

„Doduše, vi ste svoju zemlju rascepkali na komade, rasprodali u privatne ruke”, malo je jadikovao beloruski predsednik koji s Moskvom gaji najbliže, ali toplo-hladno odnose.

Tokom posete Novosibirskoj oblasti bio je u toploj fazi: “Zapamtite, nama je sudjeno da budemo zajedno. I Ukrajina će uvek biti s nama. Samo su malo skrenuli s puta“, rekao je Lukašenko i dodao da svi Sloveni treba da žive zajedno jer „nikome nigde nisu potrebni“.

Broj stanovnika Rusije se, inače, tokom 2018. godine smanjio za 86.688 i početkom  januara 2019. je Rusija imala 146.793.700 stanovnika.

Od toga je 109.451.000 živelo u gradovima, a samo u Moskvi 12.630.000 i Sankt Peterburgu 5.381.000.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com