Nema mira medju Nemcima: Ministar policije Zeehofer pred ostavkom!

Saopštenje samog Horsta Zeehofera još se očekuje, izvestava Frankfurter algemajne cajtung.

U Minhenu i Berlinu simultano traju rasprave o pitanjima azila s jedne strane bavarske Hrišćansko socijalne unije (CSU) i s druge strane Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

Vest o tome da je Zeehofer zapretio ostavkom i na mesto ministra policije i na mesto šefa CSU je ravna zemljotresu. Ta vest znači da nemačka kancelarka Angela Merkel nije uspela da ubedi Zeehofera da je dogovor o migrantima postignut u petak rano ujutro na samitu EU upravo na tragu zahteva CSU da se spoljne granice EU bolje štite, a sekundarno razmeštanje izbeglica bolje kontroliše. Zeehofer je očito ostao pri mišljenju da su i dalje neophodne  jednostrane mere i vraćanje izbeglica sa bavarskih granica u zemlje gde su prvi put registrovani jer je EU dogovor nedovoljan.

Nemački mediji su na nogama: u CSU navodno čine poslednje napore da Zeehofera odgovore od demonstrativnog potpunog povlačenja koje je, u stvari, njegov veliki politički šou ne samo pred predstojeće pokrajinske izbore u Bavarskoj nego i pred očito započetu bitku za nasledje kancelarke Merkel. Pri čemu jačanje Alternative za Nemačku ne igra malu ulogu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com