Patrijarh Kiril za zabranu surogatnog materinstva za strance

Patrijarh moskovski i cele Rusije  Kiril pozvao je ruskog premijera Mihaila Mišustina da podrži zakonski projekat kojim se strancima zabranjuje da koriste usluge  ruskih surogat majki .

Patrijarh smatra da bi usvajanje zakonskog predloga, koji je Državnoj dumi podnela grupa poslanika na čelu s potpredsednikom ruskog parlamenta Petrom Tolstim, uticalo na poboljšanje demografske situacije u Rusiji i smanjenje prestupa kao što je trgovina decom.

„Molim vas da podržite navedeni zakonski projekat, čije usvajanje će, ubedjen sam, ići na ruku poboljšanju demografske situacije u Rusiji, zaustaviti eksploataciju reproduktivnog potencijala ruskih žena od strane stranih država u cilju reprodukcije svog stanovništva, a takodje i ograničiti prestupe u toj oblasti, koji imaju karakteristike trgovine decom, navodi se u pismu patrijarha objavljenom na sajtu Moskovske patrujaršije.

U Rusiji nije zabranjeno pružanje usluga surogatnog materinstva za pare. Tom se uslugom mnogo koriste i stranci, a stvari su se iskomplikovale s izbijanjem epidemije koronavirusa kad veliki broj beba, zbog uvedenih zabrana kretanja, nije mogao da bude predat inostranim roditeljima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com