Roditelji i deca : Ponosan na sina i pravosudje

Amerika je mlada (država), normalno je da joj se stvari dogadjaju po prvi put.Ama je to kod nje u poslednje vreme učestalo.

Nedavno je PRVI PUT u američkoj istoriji jedan bivši američki predsednik osudjen ( nepravosnažno) za krivično delo (čak 34), a sad je opet PRVI PUT u američkoj istoriji jedan sin osudjen (nepravosnažno) za tri krivična dela u vreme kad mu otac stoluje u Beloj kući.

Što se desi dvaput,desiće se i treći put tvrdi narodna doskočica…

Kako prenose američki i svetski mediji, Hantera Bajdena ,sina aktuelnog američkog predsednika Džo Bajdena, 12- člana porota suda u državi Delaver proglasila je krivim za tri krivična dela, predvidjena federalnim zakonom i počinjena u vezi sa kupovinom vatrenog oružja 2018.godine.

Hanter Bajden je,kako se navodi, pri kupovini pištolja kalibra 38 lagao ovlašćenog prodavca oružja, u federalnoj prijavi izneo lažne tvrdnje da nije zavisnik od droga i nelegalno posedovao oružje tokom 11 dana

Za ova krivična dela preti mu maksimalna kazna od 25 godina, dok minimalna kazna, kako tvrde američki mediji, nije utvrdjena, tako da bi Hanter Bajden mogao da prodje sa mnogo manjom kaznom ,a budući da dosad nije osudjivan, mogao bi da dobije tek uslovnu kaznu…Presuda mora biti doneta u roku od najviše 120 dana.

Hanter Bajden i njegovu advokati najavili su žalbu na ovu odluku suda.

A javio se i tata Bajden,ponosan što je tata.

On je,kako prenose američki mediji saopštio :

„Kao što sam rekao prošle nedelje, ja sam Predsednik,ali sam i tata .Džil i ja volimo našeg sina, i veoma smo ponosni na čoveka kakav je on sada.Mnoge porodice koje su imale nekog ko se borio sa zavisnošću razumeju osećaj ponosa da vide nekog koga vole da je prešao na drugu stranu i da je tako snažan i odlučan u oporavku.

Kao što sam rekao prošle nedelje, ja ću prihvatiti rezultat ovog slučaja i nastaviću da poštujem pravosudni proces na koji Hanter hoće da se žali.Džil i ja ćemo uvek biti tu za Hantera i ostale u našoj porodici s ljubavlju i podrškom.I ništa to neće promeniti“.

Američki predsednički izbori na kojima će učestvovati ili kao porodica uticati sve napred navedene ličnosti održavaju se u novembru.

Hanteru Bajdenu sledi još jedno sudjenje za izbegavanje plaćanja poreza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com