Smešna strana sveta: Da (li) se zna ko je kome predsednik

Pada podrška politici i predsednice hrvatske države i predsednika hrvatske vlade, ali dok se Andrej Plenković smestio u naizgled udobnu poziciju zaštitnika još gorih izbornih odluka, Kolinda Grabar-Kitarović se, godinu i po dana pred predsedničke izbore, bori i rukama i nogama.

I svojim ustavnim ovlašćenjima. Na jedno se upravo pozvala i tražila zakazivanje sednice Vlade Republike Hrvatske na čijem bi dnevnom redu bile dve tačke: demografska situacija i situacija s blokiranima.

Hrvatska predsednica od ranije smatra da su te dve stvari povezane, gradjani Hrvatske, kojih se radja sve manje, iz svoje zemlje beže i od blokiranih računa, smatra predsednica.

„Sednice vlade neće biti“, kratko je pred novinarima poručio Kolindi Grabar-Kitarović, koja je predsednik države u kojoj je on i gradjanin, Andrej Plenković, koji je predsednik stranke koja je Grabar-Kitarovićevu učinila predsednicom.

Pošto problem koga se dohvatila predsednica države ni slučajno nije izmišljen, predsednik njene stranke je podsetio koje je sve mere preduzeo kao predsednik vlade, ali da njena ne bi bila poslednja brzo je dodao još dve: osnovan je pri vladi Savet za mlade i pokrenuta je kampanja „Zaposli se u Hrvatskoj“.

Kako su Ekonomske Vesti već objavile, prema podacima Eurostata 2017. godine je 14% gradjana Hrvatske živelo u nekoj drugoj državi članici EU, u potrazi za boljim životom.

Izgleda da u hrvatskoj javnosti (ili u HDZ-u) odgovor predsednika predsednici nije baš neupitno doživljen kao tačka, pa je nadgornjavanje na svojoj Fejsbuk stranici nastavio predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. On je predsednici bez pardona napisao da je neozbiljna, a ona njemu takodje bez pardona odgovorila da laže!

Jandroković je čak i ponovio da je neozbiljno sednicu o tako ozbiljnoj temi zakazivati bez dogovora s premijerom, a predsednica mu je odbrusila da laže jer je ona, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rekla premijeru da će održavanje sednice zahtevati.

Ah, sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održana je povodom afere Hotmail koja je već progutala ministarku privrede Martinu Dalić, a na premijera Plenkovića se, zasad, neuspešno kezi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com