Stranka moderne Srbije: Neke pobede se jednostavno ne slave

Stranka moderne Srbije je danas, povodom sutrašnje proslave godišnjice policijsko-vojne akcije Oluja u Kninu, da se pobeda nad „nenaoružanim, gladnim i žednim ženama starima i decom“ jednostavno ne slavi.

“Danas se sa ogromnom tugom u našim srcima sećamo etničkog čišćenja sprovedenog u policijskoj i vojnoj akciji nazvanoj Oluja 3. i 4. avgusta 1995. godine na prostoru Hrvatske sa kojeg je tada proterano preko 200.000 ljudi srpske nacionalnosti, a imovina im je spaljena”, navodi se u saopštenju.

LNaše današnje komšije slave što su tada pobedile nenaoružane, gladne i žedne žene, stare i decu. Takve se pobede jednostavno ne slave. Kao što se ni svaki drugi zločin počinjen iz najnižih ljudskih pobuda ne slavi. To je ruganje svim nevinim žrtvama rata”, saopštava Stranka moderne Srbije.

“Stranka moderne Srbije iskreno veruje da će neki budući političari na našem zajedničkom životnom prostoru smoci snage da se suoče sa istinom,da osude sramotu, koju su u ime njihovih gradjana sprovodile tadašnje političke elite, da će prestati sa negiranjem zločina i velucanjem zločinaca u nacionalne heroje”, zaključuje se u saopštenju Stranke moderne Srbije.

Prvi put, proslavi godišnjice akcije Oluja prisustvovaće i predstavnik srpske nacionalne manjine, potpredsednik Vlade Hrvatske za društvene delatnosti i ljudska prava i član Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com