Uhapšeni krijumčari migranata čija su tela nađena u Paragvaju

O posmrtnim ostacima sedam migranata nadjenih u kontejneru otpremljenom iz Srbije u Paragvaj izvestili su svi svetski mediji: osumnjičeni za organizacuju te tragedije uhapšeni su.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da su uhapšene dve osobe zbog sumnje da su organizovale nedozvoljen prelaz državne granice za sedam ilegalnih migranata.

Uhapšeni su državljani Maroka X.M. (1990) i državljanin Alžira S.K. (1991) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, navodi se u saopštenju.

Oni se terete da su u dogovoru sa drugim NN licima migrante smestili u kontejner za transport robe u voznim kompozicijama kako bi izbegli granične kontrole Republike Srbije sa Republikom Hrvatskom.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje od 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće predati Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Posmrtni ostaci sedam tela nađeni su u kontejneru s đubrivom, koji je iz Srbije stigao u Paragvaj.

Prema informacijama iz istrage koja se vodi u toj zemlji, radi se o trojici mladića marokanskog porekla i jednom Egipćaninu, ostali nisu identifikovani.

Pretpostavka je da su umrli od gladi, nedostatka kiseonika ili bolesti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com