Verujte ili ne, kako vam drago : Gde su Milu krstili unuka

Crnogorski predsednik Milo Djukanović objavio je na sajtu predsednika Crne Gore da je njegov prvi unuk, sin njegovog sina Blaža i Milene Popović, za čiju porodicu mediji tvrde da se smatra srpskom, kršten u Vaseljenskoj patrijaršiji.

To je bio povod novinaru „Slobodne Evrope“ da ga pita zašto nije sugerisao članovima porodice da se krštenje obavi u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (kanonski nepriznatoj) , „s obzirom na okolnosti koje su isprovocirane odnosom Srpske pravoslavne crkve prema dogadjajima u Crnoj Gori“.

„Zato što su oni [roditelji deteta]izrazili takvu želju, a nisam želio ni na koji način da utičem. Prosto poštovao sam njihovu želju i zajedno sa njima prisustvovao tom činu“, odgovorio je Djukanović.

Vaseljenska patrijaršiji je jedna od 14 autokefalnih pravoslavnih crkava. Priznaje joj se izvesno prvenstvo medju njima ( i uloga u rešavanju sporova) , ali više protokolarnog karaktera, dok vaseljenski patrijarh direktne nadležnosti nad ostalim patrijarsima i autokefalnim crkvama nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com