Zeehoferov haos sve bliži Zapadnom Balkanu: Austrija jača granicu sa Italijom i Slovenijom

Vlada u Beču još čeka da se o planu Merkel-Zeehofer izjasni Socijaldemokratska partija Nemačke i njena šefica Andrea Nales, pa da nemačka namera o formiranju tranzitnih centara na austrijskoj granici bude ili odbačena ili vladin zvaničan stav – onda će delovati i Sebastijan Kurc i koalicija kojoj je na čelu.

Ako formiranje tranzitnih centara za azilante postane zvaničan stav, Austrija, koju Nemačka dosad ni na koji način nije konsultovala, preduzeće odgovarajuće mere na svojoj granicu sa Slovenijom i Italijom.

„Ako bude kako se sad najavljuje, onda je Nemačka ta država koja sprovodi nacionalne mere i druge države, kao što je Austrija, na to će reagovati na određeni način“, rekao je austrijski kancelar Sebastijan Kurc danas u Strazburu.

Sa svoje strane, Slovenija čeka zvanična razjašnjenja, dok je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini oberučke prihvatio austrijsku ideju – on je spreman odmah da pojača kontrole na graničnom prelazu Brener jer se u Italiju vraća mnogo više migranata nego što preko njenih granica stiže u Austriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com