Zelenski : Vojni rukovodioci tražili više mobilizacije

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su ukrajinski vojni rukovodioci od njega tražili da se Ukrajinci više mobilišu.

„Vojnici su mi se obratili da bi bila data mogućnost za više mobilizacije“ rekao je Zelenski, a prenosi strana.ua

Krajem jula u Kijevu je počela opšta mobilizacija, a svi muškarci stariji od 18 godina pozvani su da se u roku od 10 dana jave u vojne matične službe.

Ukrajinski predsednik Zelenski 15.avgusta je za još 90 dana, do 11.novembra, produžio ratno stanje i opštu mobilizaciju u Ukrajini.

Početkom avgusta, ukrajinski poslanik Aleksandar Dubinski na svom youtube kanalu predložio je veliku mobilizaciju na zimu.

„Gomilanje tehnike, koje vidite… to je gomilanje zbog sprovođenja ako ne opšte, a ono veoma velike mobilizacije. Čistka u vojnim matičnim službama, priprema i slanje novih ljudi – to je priprema za veliku mobilizaciju, koja će biti na zimu“, objavio je Dubinski i dodao da su takve mere nužne za realizaciju plana Kijeva za izmenu linije fronta.

Nemački list Velt je ocenio da je za pobedu Ukrajine nad Rusijom potrebno da se mobiliše 3 miliona gradjana.

„Stanovništvo Ukrajine, iako se smanjuje, i dalje broji više od 30 miliona ljudi, zato, opšti broj oružanih sila može dostići 3 miliona“, ocenio je Velt.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com