Amerika amnestirana : Nemci nemaju dokaza, imaju tragova da je Severni tok dugnut u vazduh iz – Ukrajine!

Od 26.septembra prošle godine kada su eksolozivom teško oštećene tri od četiri cevi gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2,istragu o počiniocu vode Švedska, Danska i Nemačka – rezultata dosad nije bilo.

Pošto je američki novinar – istraživač Dejmur Herš optužio SAD da stoje iza napada na gasovode te time i za državni terorizam, stvar su u Nemačkoj u svoje ruke uzeli mediji.

Prema zajedničkom istraživanju ARD studija u Berlinu, ARD političkog magazina „Kontrast“, SWR i magazina Cajt moglo bi se, u okviru istrage, u dobroj meri rekonstruisati kako je i gde napad eksplozivom na gasovode Severni tok pripremljen.

ARD tvrdi da trag vodi u Ukrajinu!

Isti ukrajinski trag prezentovao je istog dana i Njujork tajms.

ARD tvrdi da je navodno identifikovan brod koji je upotrebljen u operaciji miniranja gasovoda. Navodno se radi o jednoj jahti, koju je iznajmila jedna firma sa sedištem u Poljskoj, koja pripada dvojici Ukrajinaca.

Tajnu operaciju je izveo tim od šest osoba :pet muškaraca i jedna žena.

Grupa se, opisuje dalje ARD, sastojala od 1 kapetana, dva ronioca, dva asistenta ronioca i jedne doktorke, koji su eksploziv transportovali do mesta izvršenja i tamo ga postavili.

Nacionalnost počinilaca nejasna je, tvrdi ARD. Oni su koristili profesionalno falsifikovane pasoše i za iznajmljivanje broda.

Grupa se 6.septembra 2022.godine spustila u more, kod Roštoka.

Istražitelji su kasnije lokalizovali jahtu koja je, tako se izveštava, vraćena vlasniku u neurednom stanju i sa zaboravljenim tragovima eksploziva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com