Bugarska : Rusija predložila način plaćanja gasa pun rizika

Povodom obaveštenja da će Bugarskoj od 27.aprila biti obustavljene isporuke ruskog gasa, ujutro u 9 sati  izjavu će dati bugarski ministar energetike Aleksandar Nikolov.

Bugarska vlada je saopštila da zasad nema potrebe za uvodjenjem mera ograničavanja potrošnje jer su Ministarstvo energetike, Bugarski energetski holding, Bulgargaz i Bulgartransgaz preduzeli mere za alternativne isporuke prirodnog gasa i izlazak na kraj s nastalom situacijom.

Bugarska vlada tvrdi da je Bugarska sva plaćanja za isporučeni gas izvršavala u skladu sa ugovorom, blagovremeno, tačno i u skladu s njegovim odredbama.

„Prema analizi državnog preduzeća Bulgargaz i Bugarskog energetskog holdinga utvrdjeno je da  dvoetapna procedura plaćanja, koju je predložila ruska strana, nije u skladu sa ugovorom, koji je na snazi do kraja ove godine i krije značajne rizike za bugarsku stranu, uključujući i to da bi mogla da izvrši plaćanja i da ne dobije bilo kakve isporuke gasa od ruske strane“ saopštilo je Ministarstvo energetike Bugarske, a prenosi Bugarska nacionalna televizija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com