Direktori aerodroma Vnukovo podneli ostavke

Generalni direktor moskovskog aerodroma Vnukovo Andrej Djakov i njegov zamenik Sergej Soloncev podneli su ostavke zbog nesreće u kojoj je, na tom aerodromu, poginuo generalni direktor francuske naftne kompanije Total Kristof de Meržeri.

Nesreća se dogodila u ponedeljak u 23.57 minuta, pri povratku Meržerija iz Moskve u Pariz. Pored njega poginula su još tri člana posade “falkona-50EX”.

Vladimir Martinjenko, koji je vozio mašinu za uklanjanje snega je uhapšen, a još četiri lica su privedena pod sumnjom da su odgovorna za ovu nesreću: glavni inženjer aerodromske službe, koji je rukovodio uklanjanjem snega, rukovodilac poletanja na aerodromu i dva dispečera, 0bjavili su ruski mediji saopštenje istražnih organa.

Aerodrom Vnukovo, navodi list Komersant, podeljen je na dva pravna lica. „Medjunarodni aerodrom Vnukovo“ koji upravlja novim terminalom B u 75-procentnom je vlasništvu dva privatna lica – Vladmira Skoča, oca poslanika Državne dume Andreja Skoča, i predsednika saveta direktora Vitalija Vanceva, dok se 25-procentni udeo nalazi u vlasništvu države. Kod drugog pravnog lica „Aerodrom Vnukovo“, koje upravlja starim terminalom A, vlasnička strutura je obrnuta: 75 odsto država, 25 odsto privatna lica.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com