EPCG kupuje Železaru Nikšić : sastavljaće solarne panele

Železara Nikšić neće više proizvoditi čelik.

Predsednik borda direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Djukanović saopštio je danas da će 20.decembra u Nikšiću biti potpisan kupoprodajni ugovor izmedju EPCG i turskih vlasnika Železare Nikšić o preuzimanju  imovine te Železare.

Kako pišu podgoričke Vijesti, Djukanović je to izjavio posle sastanka sa predstavnicima turske firme Tosčelik, vlasnice Železare Nikšić.

„Vlasnici su se obavezali da će povući krivične prijave i sve prijave koje postoje protiv radnika, mi isto očekujemo i od radnika. Prva transakcija u iznosu od 15 miliona eura biće do 15.januara i tog dana će EPCG postati vlasnik te imovine. Drugi deo, 5 miliona evra, biće isplaćen do 15.februara. Znači 15.januara postajemo vlasnici sa odredjenom zabilježbom i možemo normalno da radimo i funkcionišemo, a 15.februara, kad de isplati još 5 miliona, postajemo stopostotni vlasnik“, rekao je Djukanović a prenose Vijesti.

EPCG će formirati kćerku – firmu „Železara Solar Nikšić“.

„Planiran je jedan tehnološki centar i da on bude potpora solarnoj industriji Nikšić i sama Crna Gora će postati lider u solarnoj industriji. Nadamo se da ćemo izraditi jedan biznis plan da se u Nikšiću sastavljaju solarni paneli“, rekao je predsednik borda direktora EPCG Milutin Djukanović, a prenose podgoričke Vijesti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com