Erdoganov sin glavni čovek Turske za saradnju sa Islamskom državom?

Na društvenim mrežama u Turskoj već neko vreme kruže fotografije sina turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, Bilala, sa večere sa navodnim liderima Islamske države i Al-nusra fronta.

12241602_1164829026878365_2153879946990745008_n

Određeni turski blogovi odavno su Bilala Erdogana označili kao glavnog čoveka Turske u pregovorima sa ovim terorističkim organizacijama kada je kupovina nafte na crno u pitanju.

Ruski mediji, pre svih njihov međunarodni kanal na engleskom jeziku RussiaToday, aktuelizovali su ovu temu nakon što su turske vazdušne snage oborile ruski vojni avion Su-24 u vazdušnom prostoru Sirije.

Jedan od razloga za obaranje tog aviona, tvrde pojedini ruski mediji, je i ruska vojna intervencija u Siriji, kojom su pogođeni upravo teroristi koji naftom vrednom nekoliko stotina miliona dolara snabdevaju Tursku.

O ovom poslu Turske i terorista pričao je i Dejvid Koen, državni sekretar u Ministarstvu finansija Amerike zadužen za borbu protiv finansiranja terorizma. On je istakao kako Islamska država od prodaje nafte zarađuje milion dolara dnevno, a da im je najveći kupac upravo Turska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com