Habek je glava : Javni prostori za one koji ne mogu da plate grejanje

Nemački grad Ludvigshafen sprema se da obezbedi javne prostore u kojima će se ogrejati oni gradjani koji, zbog visoke cene, ne budu bili u stanju da plate grejanje u svojim domovima.

Kako je preneo Bild, slične krizne planove za slučaj prekida isporuka gasa iz Rusije pripremaju i drugi nemački gradovi.

Od ponedeljka je gasovod Severni tok 1, kojim u Nemačku stiže ruski gas, u redovnom remontu, koji bi trebalo da traje mesec dana.

Ali pošto ovo nije redovno vreme, u Nemačkoj strahuju da bi Rusija mogla da odluči da ga remontuje unedogled.A nemačka skladišta gasa trenutno su popunjena 62 odsto. Plan je bio da se do 1.novembra popune 90 odsto, kako bi Nemačka imala dovoljno gasa za zimu.

Trenutno su isporuke gasa gasovodom Severni tok 2 skraćene za 60 odsto sa 167 miliona kubika dnebno na 67 miliona kubika.

Razlog za skraćenje isporuka gasa  je Simensova turbina za postizanje pritiska neophodnog za utiskivanje gasa u cev dugu 1200 kilometara.

Ta se turbina nalazi na remontu u Kanadi, koja je prvobitno odbila da je vrati Gaspromu pozivajući se na sankcije. Na molbu Nemačke, Kanada je pristala da je vrati ne Gaspromu nego Nemačkoj. Tako Otava ukoliko turbina stigne ruskom vlasniku, neće kršiti sankcije. Nego Nemačka?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com