Medvedev nema problema s cenom benzina, ako bude imao…

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je danas da je ruska vlada izvršila pritisak na naftaše da smanje cenu benzina, a ako se oni ne budu držali dogovora spremna je na oštre mere.

Prema podacima ruske statistike, 3.decembra je prosečna cena automobilskih benzina u Rusiji bila 43,48 rubalja, a dizela 46,51 rubalja.

Zvanični kurs evra prema rublji za sutra je 75,6 rubalja za evro što znači da je prosečna cena litra benzina u Rusiji oko 68 dinara.

Tokom prethodne nedelje cena benzina je porasla u 17 subjekata Ruske Federacije, a smanjena je u 13 subjekata, dok je u Moskvi i Sankt Peterburgu ostala ista, izračunala je ruska statistika.

U novembru ove godine cena automobilskih benzina je u Rusiji bila za 9,4 odsto veća nego u decembru 2017. godine, a cena dizela za 14,5 odsto.

Tokom polučasovnog intervjua za glavne ruske TV kanale, Medvedev se zapitao šta je važnije: da naftaši zaradjuju ili da narod može da plati benzin?

Da, rekao je Medvedev, izvršili smo pritisak na naftaše i ako se oni dogovora ne budu držali, preduzećemo mere, koje su najnepopularnije medju naftašima, uključujući i  carine na izvoz nafte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com