Mihajlović : Neće biti ni restrikcija struje, ni poskupljenja

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u utorak da neće biti ni restrikcija električne energije ni novih poskupljenja, ni za domaćinstva, ni za privredu.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva, ona je rekla da je sve što je Vlada do sada uradila, a posebno od početka ove godine, dovoljna osnova da možemo da imamo dovoljno električne energije.

„Pokušavamo merama štednje da smanjimo potrošnju da ne bismo toliki novac davali na uvoz električne energije. Uvozili smo od 4 do 11 odsto letos, dok ovih dana, zahvaljujući jačem vetru, uspevamo da proizvedemo od 4 do 7 odsto naše potrošnje“, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da struju ne štedimo da bismo izbegli restrikcije nego da bismo manje novca dali za uvoz električne energije.

Obezbedili smo dovoljno mazuta, nafte i naftnih derivata, imamo dovoljne količine gasa u oba skladišta, gas nesmetano teče Balkanskim tokom, a što se tiče električne energije, većinski deo se proizvodi ovde, a ono što ne može, to se uvozi, tvrdi Mihajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com