Ne Zorana, Vučić ili Grčić, nego će SVAKI gradjanin to platiti!

Ministarka energetike i rudarstva u Vladi Srbije Zorana Mihajlović danas je za RTS rekla da će cena električne, toplotne energije i gasa za domaćinstva ostati nepromenjena do kraja zimske sezone, „iako će štetu koja je nastala zbog problema u elektroenergetskom sistemu plaćati država“.

Pozivajući se i na vremenske nepogode kao objektivan faktor, Mihajlovićeva  je rekla da 30 odsto od ukupno instalisanih kapaciteta unutar EPSa nije u pogonu.

„Država se uključila, obezbedila novac za uvoz struje i za mazut, ali to nije trebalo da se desi“, rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je takodje rekla da gradjani koji su ostali bez  struje treba da imaju niži račun „da, se shvati da kad nije ispunjena obaveza isporuke električne energije, onda gradjani treba da dobiju umanjenje“.

Mada ministarka u najboljem maniru svoga stranačkog šefa hoće da emituje poruku da će nastale štete platiti država, odnosno oni lično pošto državu reprezentuju, to blage veze sa istinom nema : štete će platiti SVAKI GRADJANIN Srbije pojedinačno i  svi gradjani  zajedno.NIKO drugi.

Naš EPS nas nije ostavio bez struje ni za vreme 78 – dnevnog NATO bombardovanja, ali tada su njime upravljali doktori elektrotehnike!

Juče smo pogrešno razumeli, ali je vd generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić  poznat kao „moje obrazovanje nije sporno“ (Blic) svog stranačkog šefa razumeo bolje : Grčić zbog ove elektroenergetske bruke nije podneo ostavku ali je, kako je gromoglasno saopšteno iz EPSa, smenio četiri svoja saradnika : Dejana Jeftić, izvršni direktor za proizvodnju uglja, Milana Miškovića, direktora proizvodnje uglja u Kolubari, Sava Bezmarevića, Izvršnog direktora za proizvodnju energije i Gorana Lukića, direktora proizvodnje energije u ogranka TENT.

Nije saopšteno ni kud su smenjeni otišli, ni ko je na njihovo dosadašnje mesto postavljen.

Ovakav razvoj dogadaja oko odgovornosti očito podržava i ministarka Mihajlović :

„Koliko god da svi žele da čuju imena odgovornih, važnije je da svi imaju struju, da se osigura stabilnost sistema, pa kad sve prodje, onda ćemo videti ko je sve zakazao“.

Mihajlović očito ne smatra da tu ima i njene odgovornosti, ali je neobično tiho spomenula „rezultat rada prethodnih godina“.

Ona je rekla da mora da bude promenjen i način planiranja i rukovodjenja, koji je sada loš.

„Ako smo u infrastrukturi rešavali probleme, promenili način rada i planiranja, to ćemo uraditi i u energetskom sektoru“ rekla je Mihajlović gostujući na RTSu.

„Zato sam tu“, rekla je ona.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com