Nemci protiv nemačkog projekta Severni tok 2!

Član bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) i nemački kandidat za predsednika Evropske komisije Manfred Veber kategorično se usprotivio izgradnji gasovoda Severni tok 2, koja je, uostalom, dobro uznapredovala.

U intervjuu poljskom izdanju Newsweek-a Veber, čija stranka je članica nemačke vladajuće koalicije, je rekao:

„Ja sam kategorično protiv gradnje gasovoda Severni tok 2. To nije nikakav ekonomski projekat, to je isključivo politički projekat, on protivreči intresima Evropske unije, zato smo dužni da ga blokirano”, rekao je Veber čiji stav prenose i ruski mediji.

Gasovod Severni tok 2 je rusko-nemački projekat.

Veber je ocenio da gasovod Severni tok 2 može pogoditi interese Ukrajine, a dugoročno može negativno uticati na cenu gasa u svim evropskim državama.

Ocenjujući da Evropska unija već ima previše veza s Rusijom, Veber je rekao da Evropska gasna direktiva može biti upotrebljena kao instrument da se blokira gradnja Severnog toka 2.

Veber je optužio bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera da gura projekat Severni tok 2, a Šreder nije biznismen nego političar, podvukao je on.

Šreder je, inače, (ne baš aktivni) član Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD), koja je takodje članica vladajuće nemačke koalicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com