NIS je i naš i da obezbedi najveće moguće rezerve nafte!

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije Dubravka Djedović podsetila je tokom razgovora s predstavnicima Naftne industrije Srbije da je ova godina po rezultatima rekordna za tu kompaniju, u kojoj je država Srbija vlasnik 29,87 odsto akcija.

„U skladu sa tim, i država i njeni gradjani, kao suvlasnici NISa, očekuju korist koja proizilazi iz dobrih rezultata“, rekla je Djedović.

Ona je, kako se navodi na sajtu Ministarstva, rekla da je prioritet sigurnost snabdevanja domaćeg tržišta i rad domaće rafinerije.

Djedović je rekla da je neodložan zadatak da se pronađe najefikasniji i najsigurniji način kako bi se obezbedile najveće moguće rezerve nafte i naftnih derivata, u čemu je od velike važnosti otvoren dijalog sa predstavnicima NISa.

Generalni direktor NISa Kiril Tjurdenjev rekao je da kompanija razume sve izazove i prioritete u kojima se nalazi energetski sektor i da će uvek pružati podršku obezbedjivanju energetske sigurnosti Srbije.

Tjurdenjev je, kako se navodi na sajtu Ministarstva, rekao da NIS obezbedjuje dovoljne količine nafte rafineriji u Pančevu, koja radi maksimalnim kapacitetom i da će tako biti i u narednom periodu, uz dovoljno nafte i naftnih derivata za domaće tržište.

NIS će nastaviti sa investicijama koje će doprineti energetskoj sigurnosti i razvijanju projekata u oblasti zelene energije,rekao je Tjurdenjev.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com