Porodica uhapšenog senatora u svadji s porodicom Ramzana Kadirova

Saradnja izmedju porodice,danas uhapšenog ruskog senatora Raufa Arašukova najpre je tesno saradjivala s porodicom vodje Čečenije Ramzana Kadirova, a zatim je saradnja dve porodice prerasla u veliko neprijateljstvo, tvrdi portal Ura.ru i u tome nalazi objašnjenje za filmsku scenu hapšenja koja se odigrala na sednici Saveta federacije Rusije.

Pozivajući se na neimenovane izbore na Severnom Kavkazu, portal tvrdi da su rodjaci Arašukovih i Kadirovih zajednički upravljali Upravom federalnih autoputeva „Kavkaz“, institucijom pod kapom Federalne agencije za puteve, a onda se razišli u najvećem neprijateljstvu.

Pa su Arašukovi započeli veliku kampanju protiv neimenovanih uticajnih lica i ozbiljno zabasali u poslove Čečenije i Dagestana.

To neprijateljstvo je izašlo iz okvira Severnog Kavkaza, kad se ruska javnost jako zainteresovala za ideju da se žiteljima Čečenije otpišu dugovi za gas.

Raul Arašukov, otac danas uhapšenog senatora, sa tvrdi se uticajnog mesta savetnika generalnog direktora firme „Gasprom medjuregiongas“ nije pristao da ta firma otpiše dug Čečencima u iznosu od 9 milijardi rubalja.

Sad se Arašukovi optužuju da se bili na čelu organizovane kriminalne grupe koja je ukrala gas u vrednosti od preko 30 milijardi rubalja.

Istražni komitet Ruske Federacije saopštio je kako planira da uhapsi niz direktora preduzeća, koja pripadaju gasnom sektoru Severnog Kavkaza. Prema tom saopštenju, mnogi od njih su rodjaci Arašukovih i Raul Arašukov ih je tu namestio?!

Nsjmladji ruski senator Rauf Arašukov jutros je uhapšen pod sumnjom da je još 2010. godine naručio ubistvo (ili samo disciplinovanje koje je se završilo ubistvom)  Aslana Žukova, potpredsednika jednog omladinskog pokreta, i Fralja Šebzuhova, savetnika predsednika Republike Karačaevo-Čerkesije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com