Putin: Donalde, pogledaj se u ogledalo!

Ako SAD smatraju da je sadašnja cena nafte visoka, krivca moraju da potraže u samoj Beloj kući, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na forumu „Ruska energetska nedelja“ i dodao da Rusiji sasvim odgovara cena nafte od 65-70 dolara za barel.

Da smo američki predsednik Donald Tramp i ja u Helsinkiju razgovarali o tome, ja bih mu rekao: „Pogledaj se u ogledalo, Donalde. Ne treba preduzimati nelojalne mere radi trenutne koristi“, rekao je ruski predsednik.

On je rekao da je sadašnja cena nafte prosledica neodgovorne politike SAD prema Iranu, Venecueli, Libiji, koja je uništena država. Ta neodgovorna politika utiče na ukupnu svetsku ekonomiju, dodao je Putin.

On tvrdi da je američki tečni gas za 30% skuplji od ruskog gasa koji se transportuje gasovodima, i ocenio da bi konkurentna sposobnost, na primer, nemačke snažno pala ukoliko bi Nemačka ruski gas zamenila američkim.

A Rusija je isporučilac gasa: tradicionalni, profesionalan i po povoljnim cenama, rekao je ruski predsednik.

On je ocenio da će potreba za energentima u svetu rasti i da Rusija ubuduće neće izvoziti samo naftu i gas nego i električnu struju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com