Putin o Turskom toku: Od nas malo toga zavisi

Ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji za štampu u Beogradu je rekao da je Rusija spremna na gradnju produženja Turskog toka, ali da od nje malo toga zavisi.

„Mi smo spremni, čak izvodimo i neke pripremne radove, spremni smo na investiranje. Ali od nas malo toga zavisi“, odgovorio je ruski predsednik na pitanje novinarke ruske agencije TASS.

On je rekao da je Rusija spremna da investira 1,4 milijardi dolara u produženje gasovoda „Turski tok“ ka evropskim zemljama i evropskim potrošačima, ali neophodno je da svi završe što je potrebno.

„Ali sve će zavisiti od toga koliko su zainteresovane članice Evropske unije u stanju da brane svoje interese pred evropskim strukturama“, rekao je Putin i dodao da Turska podržava produženje tog gasovoda preko Bugarske, Srbije, Madjarske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je Srbija otporna na takvu vrstu pritisaka i da Rusija u tom smislu sa Srbijom nije imala problema.

„Srbija očekuje mnogo od Turskog toka i mi smo sve uradili, mnogo toga potpisali. Ne znam kakvi su pritisci na druge, ali mi smo na takvu vrstu pritisaka otporni i Rusija sa nama, u tom smislu, nije imala problema“, rekao je Vučić.

„Još nisam video ni jedan kubni metar drugog  gasa sem ruskog. Nude nam tečni gas po dvostruko višoj ceni. Mi da plaćamo dvostruko veći cenu – ne možemo. Hoćemo najbolji i najjeftiniji gas, a to je ruski“, rekao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com