Putin: Zaustavljanje slanja nafte u Tursku je sada prioritet!

Nelegalne pošiljke nafte od Islamske države u Tursku sada su prioritet ruske vojne intervencije u Siriji, tačnije njihovo zaustavljanje, rekao je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Sa njim se složio i francuski predsednik Fransoa Oland.
putin
„Dan i noć oni odlaze u Tursku. Kamioni tamo uvek odlaze puni, a vraćaju se prazni“, rekao je Putin na konferenciji za novinare nakon sastanka sa francuskim kolegom i podsetio na fotografije koje su načinile ruske vojne letelice, a na kojima se vide kilometarski redovi kamiona koji idu iz područja pod kontrolom terorista do Turske.
„Pretpostavljamo da vrh turske vlasti možda i ne zna ništa o ovome. Teško je za poverovati, ali je teoretski moguće“, rekao je Putin, prenosi RussiaToday.
Oland se u potpunosti složio sa Putinom kada je cilj vojne akcije u Siriji u pitanju. ž
„Glavni cilj je udariti na njihove izvore finansiranja“, rekao je francuski predsednik.
S druge strane, Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske, rekao je da svako ko okrivljuje Tursku za nelegalnu kupovinu nafte od Islamske države to mora i da dokaže.
Podsetimo, na turskim blogovima, kao i na društvenim mrežama, već mesecima se spekuliše da je upravo Bilal Erdogan, sin turskog predsednika, glavni čovek Turske u procesu kupovine nafte od Islamske države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com