Što se Antića tiče problema nema: Turski tok stiže u Srbiju

Ministar energetike u Vladi Srbije Aleksandar Antić rekao je danas da što se Srbije „tiče gasovod Turski tok će da se gradi“.

U izjavi za RTS, Antić nije hteo ni da razgovara o eventualnim političkim preprekama produženju gasovoda „Turski tok“.

On je ponavljao: „Srbija je apsolutno spremna“, „uveren sam da smo vrlo blizu“, „svi energetski, komercijalni i regulativni okviri postoje za realizaciju tog gasovoda“, „Evropa, Srbija, zemlje u regionu imaju snažnu potrebu za novim gasom“, „nadam se da će zemlje u regionu iskoristiti šansu“…

U intervjuu beogradskim listovima „Politika“ i „Večernje novosti“ ruski predsednik Vladimir Putin je pozvao države članice Evropske unije, koje su zainteresovane za produžetak gasovoda „Turski tok“ da u Briselu obezbede čvrste garancije za njegovu gradnju kako ne bi bio zaustavljen „proizvoljnom političkom odlukom“.

Antić je, pun optimizma, ponovio da će danas biti potpisan sporazum o proširenju skladišta gasa Banatski dvor sa 450 na 750 miliona kubika gasa.

On je takodje podsetio da se završava prva faza rekonstrukcije hidroelektrane Djerdap, a da će danas biti potpisan sporazum o rekonstrukciji Djerdapa II, koji nije rekonstruisan od kako je izgradjen. Kapacitet Djerdapa II biće povećan sa 270 na 320 megavata i rok trajanja produžen na novih 30 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com