Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio: Italijanski rival nemačkom „Svetom trojstvu“

Italija, zemlja poznata po hrani, fudbalu, mafiji, ali i automobilima. Jedni od stereotipa koji se vezuju za italijansku auto-industriju su dizajn koji može spadati u čistu umetnost, ali i nepouzdanost koja je kupce uglavnom odbijala i upućivala ka nemačkim proizvođačima poput BMW-a, Mercedesa i Audija. Ipak, vremena su se promenila i italijanski proizvođači su se odlučili za par promena, ne po pitanju dizajna već inženjerskih rešenja kako bi obogatili mrežu kupaca.

2016-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-Verde-01

Predstavnici marke Alfa Romeo su došli na ideju da je vreme da uzvrate svom silom popularnim nemačkim  „lučićima“ i da ih udare tamo gde ih najviše boli – pravo u „D“ segment, dakle u predeo u kojem vladaju RS4, C63 AMG i M3. Recept je jednostavan: atraktivan dizajn, mnogo snage i zadnji pogon.  Novo delo italijanske firme nosiće ime Giulia Quadrifoglio i biće predstavljena pod novim sloganom „mehanika emocije“. Intrigirantno, zar ne?

Alfa je davne 1965. prestavila model Giulia Sprint GTA 1600, poznatiju kao l’Alleggerita, koja je bila prvi turing automobil koji je na Nurburgringu imala vreme manje od deset minuta, a na trkačkoj stazi ostavljala svoje protivnike daleko u prašini.

alfa quadrifoglio

Quadrifoglio će iz svog 2.9-litarskog V6 bi-turbo agregata istiskivati 504 konjske snage i biće sposoban za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3.9 sekunde. No šta bi snaga bila bez kontrole. Zadnji deo biće opremljen AlfaLink ogibljenjem i diferencijalom koji može poslati i do 100% obrtnog momenta na levi ili desni točak, dok će prednji deo imati ogibljenje sa dublim jadcem (double wishbone suspension).

Zadnji pneumatici će imati dimenzije 285/30R-19, a prednji će biti uži za četiri milimetra. Svi pneumatici će biti opremljeni Pirelli P Zero Corsa gumama zarad što boljeg prijanjanja na podlogu. Biće dostupne i verzije sa pogonom na sva četiri točka, a kupci će moći da doplate za Brembo kočioni sistem, ali i za dinamičku kontrolu oslanjanja, sistem koji će vozaču omogućavati da izabere između tri režima vožnje.

Alfa je modelom 4C dokazala da ume da napravi kvalitetan sportski automobil za one kojima je jedini potreban luksuz  klima uređaj, ali da li će Giulia zavesti i one kojima je potrebno malo više? Sudeći po tvrdnjama Alfe, Nemci imaju ogroman razlog za brigu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com