Anti Vlahoviću 63,7 miliona evra od prodaje TDR-a

Pojedinačno najvećem vlasniku Tvornice duhana Rovinj (TDR), Anti Vlahoviću pripašće 63,7 miliona evra od prodaje te kompanije Britiš Ameriken Tobaku za impozantnu sumu od 505 miliona evra.

Ante Vlahović

Mada je Vlahović, inače jedan od najbogatijih građana Hrvatske, objavio spremnost da te pare uloži u dalji rast i razvoj kompanije Adris, dosadašnjeg vlasnika TDR-a, ostali deoničari mogu teoretski sakupiti većinu za eventualnu odluku da se te pare podele, piše zagrebački Jutarnji list. Naime, Pliniu Cućurinu pripada od prodajne sume 39,1 milion evra, Branku Zecu 21,7 miliona, a Antonu Pokrajcu 16,1 milion evra te oni, sa ostalim sitnim deoničarima, mogu izdejstvovati odluku da se pare isplate, a ne ulože u razvoj kompanije.

Cućurin i Zec više nisu članovi Uprave Adrisa.

Podsetimo, Tvornica duhana Rovinj je svojevremeno učestvovala na tenderu za kupovinu Fabrike duvana Niš. Njeni vlasnici su u međuvremenu ocenili da ne mogu da izdrže konkurenciju na tržištu duvana pa su svoje investicije preusmerili na hotelijerstvo, prehrambenu industriju i osiguranje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com