ARD: Šuker je član kladioničarske mafije

„Davor Šuker, predsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i član Izvršnog odbora UEFA-e, povezan je s kladioničarskom mafijom“, tvrdi Njemačka državna televizija (ARD), a prenosi portal index.hr.

šuker

Nemci tvrde da poseduju dokumente iz istrage državnog tužilaštva u Bohumu, koji pokazuju da je Šuker uplaćivao opklade za Antu Šapinu, za kojeg je dokazano da je nameštao utakmice.

ARD u tekstu pod naslovom „Tamna sena iznad Šukera“ piše da je aktuelni predsednik HNS-a uplatio opklade za Šapinu na najmanje tri utakmice, dve Lige Evrope i jednu Lige šampiona, a da mu je osuđeni kriminilac savetovao zauzvrat da uplati novac na Široki Brijeg protiv Banantsa u Ligi Evrope.

Navodno su Šuker i Šapina, koji je zbog nameštanja utakmica osuđen na pet i po godina zatvora, kontaktirali putem telefona i SMS-a.

„Ako se Davor Šuker spominje u optužnici protiv Šapine i drugih, UEFA bi trebala pokrenuti istragu, s obzirom na to da je Šuker član Izvršnog odbora UEFA-e“, smatra Silvija Šenk iz „Transparensi internešnal“.

UEFA je ARD-u demantovala da je Šuker bio svedok ili optuženik u istrazi državnog tužilaštva iz Bohuma, ali priznaje da je svesna sadržaja istrage. UEFA nije odgovorila na upit ARD-a je li ikada Šukera, člana svog Izvršnog odbora, upitala o kontaktima s kladioničarskom mafijom.

Glasnogovornica HNS-a Tomislava Packa nije želela da komentariše medijske navode.

Šuker je još pre pet godina dovođen u vezu sa kladioničarskom mafijom. Tada je označen kao kladioničar i informator za Šapinu.

Godinu dana kasnije je Dojče vele objavio da je u optužnici protiv Šapine spomenut i jedan član „zlatne hrvatske generacije“, a mediji su odmah s tom pričom povezali Šukera, koji je obećao da će napustiti HNS ukoliko mu se dokaže veza s kladioničarskom mafijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com