Bloomberg : Ipak sankcije za Alinu Kabajevu

Očekuje se da države članice Evropske unije do 9. maja usaglase tekst šestog paketa sankcija Rusiji, a u tom će se paketu naći i ime bivše gimnastičarke Aline Kabajeve (1983), saznaje Bloomberg.

Prema navodima agencije, koje prenosi Komersant, Kabajeva će na sankcioni spisak stići zahvaljujući činjenici da je predsednik saveta direktora Nacionalne media grupe i zahvaljujući cinjenici da je bliska ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

U dokumentu na koji se poziva Bloomberg navodi se da je Nacionalna Media Group (NMG, STS Media, tv kanali REN TV, Peti, Prvi kanal, novine Izvestija i Sport Ekspres) „odgovorna za podršku akcijama, koje podrivaju nezavisnost i teritorijalnu celovitost Ukrajine“, ali i da je šefica NMG gospodja Kabajeva „u tesnoj vezi s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom“.

Alina Kabajeva je kandidat za sankcije bila još kod ranijih paketa, ali se izvukla. Ovoga puta izgleda neće.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je u okviru šestog paketa sankcija Rusiji najavila totalnu zabranu emitovanja sadržaja tri ruska državna kanala na teritoriji Evropske unije.

Nije precizirano na koje bi se kanale zabrana odnosila.

Ali ARD izvestava da Nemačka i Holandija smatraju da takav korak u dokumentu Evropske komisije nije dovoljno ubedljivo obrazložen.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com