Centralna banka Rusije: Sankcije će biti ukinute krajem 2015

Centralna banka Rusije je svoju projekciju kreditno-monetarne politike zemlje za peruod 2015-2017 godina bazirala na pretpostavci da će zapadne sankcije uvedene Rusiji biti ukinute krejam sledeće godine.

„Računajući sa pretpostavljenim spoljnim i unutrašnjim uslovima razvoja ruske ekonomije,očekuje se da 2015.godine budu očuvane niske stope rasta.Posle, za kraj 2015.godine očekivanog, ukidanja sankcija i obnavljanja dostupa svetskim tržištima kapitala za ruske kompanije finansijskog i nefinansijskog sektora, prognozira se postepeno oživljavanje ekonomske aktivnosti“, piše u danas objavljenoj projekciji koju citira ruski poslovni list Vzgljad.

Centralna banka Rusije prognozira da će rast ruskog BDP-a 2015.godine biti 1 odsto, dok će 2016.godine BDP pasti za 1,9 odsto, a 2017. će pasti za 2,3 odsto.

Šefica Centralne banke Rusije Elvira Nabiulina ranije je izjavila da će ruska zabrana uvoza poljoprivredno-prehrambenih iz pojedinih zapadnih država rastu inflacije do 2015.godine doprineti sa 1,5 procentnim poenom.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com