Čiji će vojnici u Ukrajinu : Dok je Milanovića, hrvatski neće!?

Za hrvatskog predsednika Zorana Milanovića nema sumnje da se u ponedeljak uveče u Parizu debatovalo o slanju vojnika država članica EU i NATO u Ukrajinu i da je hrvatski premijer Andrej Plenković u toj debati učestvovao.

Ali najgori mogući ishod te debate Hrvatsku neće zadesiti dok za predsednika ima Zorana Milanovića, poručio je hrvatskoj javnosti sam Milanović.

„Izjava predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića, nakon što se vratio sa samita zapadnih saveznika Ukrajine u Parizu, potvrdila je definitivno kako je Andrej Plenković premijer opasnih namjera koji bi, da može, odveo Hrvatsku i hrvatske vojnike u rat u Ukrajini. Iz njegovih riječi jasno proizilazi kako „Hrvatska nije ponudila slanje svojih vojnika u Ukrajinu“ samo i jedino zbog toga što Plenković sada ne može računati na podršku Hrvatskog sabora i predsjednika Republike za takvu ludost“, navodi se u saopštenju predsednika Hrvatske.

Milanović ocenjuje da Plenković, „zbog sigurnosti i interesa Hrvatske i njenih gradjana“ mora dati jasne odgovore na nekoliko pitanja 😮 čemu se razgovaralo u Parizu, šta je Plenković obećao u ime Hrvatske… Forsira li Plenković uvodjenje obavezne vojne obuke u Hrvatskoj zato da bi pripremio Hrvatske vojnike za slanje u rat u Ukrajinu?

„Stav predsjednika Republike Zorana Milanovića je čvrst i jasan : dok je predsjednik države i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, nijedan hrvatski vojnik neće ići ratovati u Ukrajinu. Jedino rješenje rata u Ukrajini je postizanje mirovnog sporazuma, koji će spriječiti nove žrtve i spasiti tisuće života. Predsjednik Republike to govori od početka rata i to će biti njegova politika i ubuduće. Iako je Andrej Plenković zbog osobne promocije očito spreman učestvovati u kreiranju alibija za neuspele dosadašnje briselske strategije zaustavljanja rata u Ukrajini, predsedsjednik Republike jamči da Hrvatska i njeni vojnici u tome neće učestvovati „.

Slovački premijer Robert Fico očito je smišljeno pred odlazak na iznenada zakazani sastanak zapadnih saveznika Ukrajine u Parizu dao da svetska javnost sazna da mu je kao tema na tom sastanku najavljeno slanje evropskih vojnika u Ukrajinu.

Sazivač tog sastanka francuski predsednik Emanuel Makron, po njegovom je okončanju, a o tome pitan, odgovorio da konsenzusa oko toga nema, ali da nista nije isključeno, dok je nekoliko drugih učesnika, medju njima prvi premijer Grčke Kiriakos Micotakis odlučno odbacio da se takvo pitanje uopšte postavlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com